Privacy Policy

Privacyverklering Travelaar

Privacy is belangrijk en wordt steeds belangrijker – ook juist online. Daarom gaan wij altijd vertrouwelijk om met privacy gegevens. Persoonlijke gegevens die ingevoerd zijn op Travelaar zullen nooit verkocht worden aan externe partijen. Hieronder kun je zien welke persoonlijke gegevens wij van je ontvangen wanneer jij Travelaar bezoekt. Uiteraard leggen we je ook uit wat er met deze informatie gebeurt.

Cookies

Voor het opslaan van informatie maken wij gebruik van cookies. Deze informatie gebruiken wij om het online gebruiksgemak van onze bezoekers – voor jou ook dus – te vergroten en om na te gaan hoe onze website gebruikt wordt. Op deze manier kunnen wij nagaan wat er bijvoorbeeld verbeterd moet worden aan de website, zodat gebruikers een nog betere ervaring zullen hebben. Voorbeelden van gegevens die wij in kunnen zien zijn: Welke browser wordt gebruikt om Travelaar te bezoeken, hoeveel tijd besteed je op onze website, welke pagina’s bekijk je en voor hoelang. Deze informatie houden wij bij via Google Analytics. Wanneer je onze reisshop of blog voor de eerste keer bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we vragen om je akkoord voor het gebruik van deze cookies Mocht je dit niet prettig vinden, dan kun je dit het beste wijzigen in je browserinstellingen.

Google Analytics

Om bij te houden hoeveel bezoekers onze reisshop en blog bezoeken en na te gaan wat zij precies doen maken wij gebruik van Google Analytics.  Wij hebben hiervoor een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Hierin staan strikte afspraken te maken over welke informatie zij bij mogen houden. Wij hebben Google geen toestemming gegeven om de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere diensten.

Links naar andere websites

Om onze bezoekers van de beste informatie te kunnen voorzien linken wij regelmatig naar andere websites. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de informatie die op deze websites te vinden is. Ook zijn wij niet verantwoordelijk voor de privacy richtlijnen van deze websites.

Het contactformulier op Travelaar

Wij vinden het fijn om contact te hebben met onze bezoekers en lezen en beantwoorden met veel plezier alle e-mails die we ontvangen. Via ons contactformulier kun je ons rechtstreeks een e-mail sturen met jouw vragen of opmerkingen. Hierbij vragen we om jouw e-mailadres en naam in te vullen. Deze gegevens zijn enkel bedoelt zodat wij je een persoonlijke reactie terug kunnen geven. De gegevens die jij invult zullen niet voor andere zaken gebruikt worden en zullen wij nooit doorverkopen aan externe partijen.

Nieuwsbrief

Je kunt je aanmelden om via een nieuwsbrief (Mailchimp) op de hoogte te blijven van Travelaar. Met nieuws over onze reizen, nieuw content en nieuwe producten in de Travelaar Reisshop. E-mailadressen die wij verzamelen voor deze digitale nieuwsbrief worden slechts gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief. Gegevens worden niet gedeeld met andere partijen en worden niet gebruikt voor andere doeleinden. Onderaan iedere nieuwsbrief geven we je een optie om je af te melden. Meld je je liever op een andere manier af dan is het ook mogelijk een mail te sturen naar info@travelaar.nl. Al hopen we natuurlijk dat je onze nieuwsbrieven wilt blijven ontvangen. Wij zullen maximaal twee keer per maand een nieuwsbrief versturen.

Je kunt je hier aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Advertenties

Op onze website kun je zo nu en dan advertenties tegenkomen. Deze publiceren wij niet zelf, maar gebeurt door bureaus waar wij mee samenwerken. Deze bureaus houden bij of je ze leuk vindt, en gebruiken die informatie om in de toekomst alleen nog maar leuke of interessante advertenties en aanbiedingen te doen.

Content van Travelaar delen op jouw social media kanalen

Op Travelaar geven wij je onder ieder artikel de mogelijkheid om het artikel te liken of delen op social media. Natuurlijk zijn wij super blij wanneer jij dit doet, want dit betekent een groter bereik voor Travelaar. Wanneer jij iets leuk vindt of deelt kunnen wij dit zien. Ook hier geldt dat wij deze informatie nooit voor andere doeleinden zullen gebruiken. Ook zullen wij deze informatie nooit doorverkopen aan derde partijen.

Een reactie achterlaten op Travelaar

Onderaan ieder artikel heb jij als bezoeker de mogelijkheid een reactie achter te laten. Voor het achterlaten van een reactie vragen wij je een naam, e-mailadres en optioneel een website in te vullen. Bij het achterlaten van een reactie wordt over het algemeen ook een IP-adres meegeleverd die wij in kunnen zien. Informatie die wij op deze manier ontvangen zullen wij nooit aan anderen laten zien of doorverkopen aan andere partijen. Mocht je een reactie hebben achtergelaten, maar hier toch niet blij meer mee zijn dan kun je een mail sturen naar info@travelaar.nl. Wij zullen dan zo snel mogelijk de reactie verwijderen.

Een bestelling plaatsen in de Travelaar Reisshop

Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij je persoonsgegevens om deze bestelling af te kunnen handelen. Op dit moment ga jij er mee akkoord dat wij jouw persoonsgegevens aan de bezorgdienst doorgeven zodat jouw bestelling bezorgd kan worden. Daarnaast ontvangen wij informatie over je betaling van je bank of creditcardmaatschappij. Hiervoor gebruiken wij je betalingsgegevens, naw-gegevens, ip-adres, e-mailadres, telefoonnummer en je factuuradres. Wij hebben hier een legitiem belang bij. Deze gegevens bewaren wij tot twee jaar na afronding van je bestelling is en zeven jaar daarna. Dit is de wettelijke bewaarplicht.

Je account op de Travelaar Reisshop

Bij bepaalde onderdelen van onze webwinkel moet je je eerst registreren. Hierbij dien je informatie over jezelf op te geven en een gebruikersnaam aan te maken. Daarmee maken wij een account aan, waarmee je kunt inloggen. Je wachtwoord kun je zelf uitkiezen. Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, telefoonnummer, e-mailadres en factuuradres. Dit doen wij op basis van je toestemming. Wij bewaren deze informatie totdat jij het account opheft. We bewaren deze informatie voor jouw gemak. Hierdoor hoef je niet telkens opnieuw alle gegevens in te vullen. Je kunt jouw persoonlijke gegevens aanpassen wanneer jij wilt.

Inzage in je gegevens

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Je kunt uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen, inzage krijgen in de persoonsgegevens die wij hebben en jekunt fouten laten corrigeren of verouderde gegevens laten verwijderen. Het is voor ons belangrijk dat je altijd duidelijk aangeeeft wie jij bent. Wij willen niet het risico lopen dat we de verkeerde gegevens aan de verkeerde persoon doorgeven.

Een klacht indienen

Mocht je het niet eens zijn met onze werkwijze, dan kun je ten alle tijd een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Al hopen we er natuurlijk eerst samen met jou uit te komen.

Contactgegevens Travelaar

Rozendael 167

9531 CV  Borger (geen bezoekadres)

info@travelaar.nl (blog)

shop@travelaar.nl (Travelaar Reisshop)

Telefoon: 06-29445610 (doordat wij regelmatig in het buitenland zijn, zijn wij niet altijd telefonisch bereiken. In dit geval kun je ons het beste een e-mail sturen.)

KvK-nummer: 73516759